FitLine Jogurt Pre i Probiotyczny-Feel Good Yoghurt
Nowość
Towar polecany
Jogurt Feel Good Yoghurt
Bakterie probiotyczne dbają o zdrowie układu trawiennego, a prebiotyki stymulują wzrost dobrych bakterii jelitowych.
- duża zawartość probiotycznych żywych kultur bakterii
- wspiera układ trawienny
- dla zdrowia flory jelitowej
- wzmacnia naturalną odporność organizmu
- zawiera ajurwedyjskie ekstrakty ziołowe ułatwiające resorpcję
- naturalny, bez sztucznych barwników i substancji zapachowych
- numer patentu: EP 151653
- – skuteczny sposób na oczyszczenie organizmu i walkę z nadwagą oraz stymulację jelita do samodzielnej pracy
Mikroorganizmy probiotyczne składają się z bardzo dokładnie ustalonej,jedynej w swiom rodzajumieszanki różnych szczepów.
Do prawidłowego funkcjonowania ok.8m.jelit bardzo ważne są micele w postaci probiotyków i prebiotyków,dzięki którym jelito wchlania prawidłowe ilości składników odżywczych.
80% systemu odpornościowego znajduje się w jelicie.
Brak odpowiednich bakterii wytępionych lekami sterydowymi,antybiotykami,tabletkami p/bólowymi,aspirynami-powoduje;alergie, grzybice,osłabia system obronny organizmu.
Feel Good Yoghurt to szczepy 4 rodzajów bakterii, inulina, wysokowartościowe białko serwatkowe,łatwo przyswajalny magnez i wapno,niacyna(vit.B3 )oraz substancje ayurwedyjskie. Jedyny taki produkt, chroniony patentem, bardzo łatwy do domowej produkcji.
Zaleca się jednorazowo zakupić oryginalna jogurtownicę
Probiotica („probiotyczny” = „dla życia”) są mieszankami spożywczymi z żywymi mikroorganizmami, które tak wpływają na stosunek wspomagających zdrowie do szkodliwych mikroorganizmów przewodu pokarmowego, że powstają z tego pozytywne efekty dla całego organizmu. Probiotica odbudowują wspomagającą zdrowie florę bakteryjną jelit i wzmagają jej rozwój.
Które bakterie działają probiotycznie i dlaczego
Wśród wielu mikroorganizmów są pewni przedstawiciele trzech grup bakterii, wspomagających zdrowie:
Bifidobakterie
Laktopaleczki hamują wzrost bakterii chorobotwórczych w ten sposób, że tworzą z kwasami mlekowymi kwaśne i bakteriobójcze środowisko.
Lactobacillus bulgaricus i streptococcus thermophilus korzystnie wzajemnie wpływają na swój wzrost i dzięki temu dodatkowo wzmagają te pozytywne efekty.
Jakie działanie wspierające zdrowie mają probiotica?
Mikroorganizmom probiotycznym przypisuje się dziś dużo cech wspomagających zdrowia
Poprawa przyswajania laktozy
Hamowanie rozwoju bakterii chorobotwórczych
Hamowanie substancji wspierających komórki rakowe
PROBIOTICA
Stymulacja układu odpornościowego
Normalizacja i stabilizacja flory bakteryjnej jelit
Poprawa trawienia i wydalania
Zalety produktu, które mogą wyjść na dobre Waszemu zdrowiu!
- Wzrost bakterii chorobotwórczych jest znacznie hamowany. Bakterie probiotyczne wytwarzają w jelitach „złe warunki środowiskowe” dla bakterii chorobotwórczych tak, że te ostatnie nie mogą rosnąć.
- Bakterie chorobotwórcze produkują enzymy, które tworząc komórki rakotwórcze mogą spowodować raka. Badania wykazały, że probiotica znacznie ograniczają aktywność enzymotwórczą.
- Znamiennie zwiększają się obronne mechanizmy odpornościowe.
- Znacznie zmniejsza się lub zanika zupełnie ryzyko zachorowania na biegunkę.
- Łagodzone są lub w ogóle nie występują symptomy często występującej grzybicy wywołanej przez grzyb Candida albicans.
- Po lub podczas podawania antybiotyku przyspiesza się odbudowa zdrowej flory bakteryjnej jelit.
- Dzięki probioticom redukuje się usadawianie się na błonie śluzowej żołądka Helicobacter pylori, które uważa się za odpowiedzialne za powstawanie wrzodów żołądka i raka żołądka.
- Na nietolerancję laktozy (cukru mlekowego) cierpi ok. 30 % społeczeństwa Europy. Prowadzi ona do biegunek. Osoby nie tolerujące laktozy muszą unikać mleka i produktów mlecznych (naszych najważniejszych dostawców wapnia!). Probiotica znacznie poprawiają tolerancję laktozy.
- Lepsza aktywność enzymów: laktaza, maltaza, sacharaza
- Większy poziom przeciwciał i magrofagów
- Lepsza przyswajalność wapnia,
- Lepsza synteza witamin z gr. B
- Mniej toksyn przemiany materii
- Wytwarzanie substancji o działaniu antybiotycznym
- Mniejszy poziom trójglicerydów i cholesterolu ( LDL )
- Osłabiają działanie substancji rakotwórczych / odpowiednia ilość probiotyków to o 40% mniejsze ryzyko raka jelita
- Większa odporność na stres ( witaminy z gr. B ) i alergie
- Niszczą zła florę bakteryjną, która może być przyczyną takich dolegliwości jak:
- wrzody na żołądku i stany zapalne jelit ( helicobacter )
- biegunki polekowe
- zapalenie jelit
- zapalenie okrężnicy
- syndrom jelita drażliwego
- rak okrężnicy
- nietolerancja laktozy
- choroby serca
- zapalenie układu moczowego
- zapalenie pochwy
- kolki u niemowląt
- próchnica
- zapalenie stawów
- Ochrona błony śluzowej gdzie wytwarzana jest IgA ( immunoglobulina A - kluczowa antyseptyczna warstwa ochronna )
- poprzez łożysko trafia do płodu
- z mlekiem matki karmiącej trafia do organizmu niemowlęcia
- poprzez krew trafia do wszystkich błon śluzowych i komórek
- Łagodzone są lub w ogóle nie występują symptomy często występującej grzybicy wywołanej przez grzyb Candida albicans
Podstawową przesłanką dla „działania profilaktycznego” lub dla sukcesu „kuracji” za pomocą probioticów jest to, by wystarczająco duża ilość żywych mikroorganizmów – możliwie pochodzących z różnych szczepów – dotarła nieuszkodzona przez kwaśny żołądek i jelito cienkie do jelita grubego. Prebioticum Inulina działa w kwaśnych pasażach żołądka na probiotica dokładnie tak jak płaszcz ochronny.
Tam mikroorganizmy probiotyczne przylepiają się do komórek błony śluzowej jelit. Im lepiej uda im się tam zamocować, tym dłużej pozostają w jelicie i mogą optymalnie rozwinąć swoje cechy wspomagające zdrowie.
Celem jest, by zasiedliła się tak duża jak to tylko jest możliwe liczba mikroorganizmów probiotycznych, ażeby nie zostało miejsca dla bakterii chorobotwórczych.
Zgodnie z mottem: jeżeli wszystkie miejsca dokowania będą już zajęte pozytywnie, to dla negatywnych bakterii nie zostanie wolnego miejsca i zostaną wydalone z jelita. „Dokowanie” może zostać ułatwione bakteriom probiotycznym, jeżeli w jogurcie zastosowano tzw. „Prebiotica”. Prebiotica są określonymi, nie dającymi się strawić składnikami balastowymi, których normalnie nie ma w naturalnym jogurcie.
Muszą zatem być przyjmowane dodatkowo z pożywieniem lub być dodawane do jogurtu.
Dlatego Feel Good Yoghurt zawiera dodatkowo Prebiotic Inulinę!
W każdym litrze (1000ml) znajdują się wszystkie konieczne składniki zawartości, żeby można było rozwinąć całą paletę pozytywnych cech.
Mikroorganizmy probiotyczne składają się z bardzo dokładnie ustalonej, jedynej w swoim rodzaju mieszanki różnych szczepów:
Lactobacillus acidophilus La-5,
Bifidobakterie Bb-12,
Streptococcus thermophilus,
Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus.
Kombinacja właściwości zdrowotnych wszystkich zastosowanych szczepów daje optymalną profilaktykę zdrowotną. Jak już wspomniano, „dokowanie” mikroorganizmów w jelitach jest ułatwione przez wprowadzenie sprzyjających polifructosanów (Inulina).
Mikroorganizmy rozwijają się w optymalnych ilościach przez sposób przygotowania. Aktywność probiotyków utrzymuje się na wysokim poziomie, dlatego Jogurt może być spożyty po przygotowaniu lub przechowywany w lodówce aż do momentu spożycia.
Środki konserwujące nie są potrzebne w Feel Good Joghurt?
Przeciwnie w przemysłowo sporządzanych jogurtach probiotycznych stosuje się często obróbkę cieplną dla zwiększenia okresu przydatności do spożycia.
Taka obróbka zabija jednak dużą liczbę pożytecznych mikroorganizmów – przez co zmniejszają się właściwości zdrowotne.
PROBIOTYK- PREBIOTIC -SYMBIOTIC
Nieograniczone zdrowie dla całej rodziny.
Wiele się mówi dzisiaj i dobroczynnym działaniu jogurtów, ale czy wszystko co słyszysz jest prawdą?
Czasami kupujemy jogurty bo są smaczne, owocowe, kremowe, kolorowe, reklamowane w TV.
Czy zastanawiałeś się kiedyś po co ci są one potrzebne i jaki wpływ mają na twój
organizm? Czy to co kupujesz pod nazwą jogurtu jest nim na pewno ? Ile faktycznie jest w nich mikroorganizmów probiotycznych ?
Czy wiesz że te dobroczynne bakterie największą siłę działania mają do siedmiu dni od daty wyprodukowania . Sprawdzamy na opakowaniu datę ważności , ale niewielu patrzy na datę produkcji i na zawartość opakowania , a tam jest często wszystko poza żywymi kulturami bakterii .
KONSERWANTY Dodawanie ich do jogurtów jest zabronione, więc informacja „bez konserwantów” na etykiecie jest nadużyciem ze strony producenta.
ZAGĘSTNIKI Nie są szkodliwe, ale jeśli na opakowaniu znajdziesz ich symbole, czyli np. E 412 (guma guar), E 1422 (skrobia) i E 440 (pektyny), oznacza to, że jogurt jest mniej wartościowy, bo jego gęstość nie wynika z dużej zawartości żywych kultur bakterii tylko zagęstnika.
TERMIZACJA Niektórzy producenci, aby przedłużyć trwałość jogurtu, poddają go termizacji, czyli ogrzewaniu. Zabija to szkodliwe drobnoustroje, ale jednocześnie dobroczynne bakterie kwasu mlekowego.
Giną one już w temperaturze 60-70 st. C. Informacja o tym, czy jogurt był termizowany, powinna znajdować się a opakowaniu.
Dzisiaj nie musisz już być nabijanym w butelkę. Możesz sam zadbać o swoją florę bakteryjną .
Przeciętna zawartość na 100g proszku / na litr jogurtu gotowego do spożycia:
Wart.kaloryczna: 1250 kJ (295 kcal) / 1806 kJ (425 kcal)
białko 23,2 g / 47 g
węglowodany 44 g / 42 g
tłuszcz 1,4 g / 1,7 g
balast 3,7 / 3,5
oraz
wapń 410 mg / 1440 mg
magnez 220 mg / 250 mg
fosfor 730 mg / 1340 mg
http://fitline.com/?action=product&p_id=23465&q=1&cid=170&c_id=1406&TP=1539257&
Stosowanie
Przygotowanie wyłącznie w Jogurtownicy FitLine:
Do przygotowania 5 porcji użyj 1 saszetki Jogurtu FitLine Feel Good (à 50,5 g) i 1 litra odtłuszczonego mleka (0,1% tłuszczu, o temperaturze pokojowej ok. 20°C).
1. Napełnić wewnętrzny pojemnik odtłuszczonym mlekiem do połowy, następnie wsypać zawartość saszetki Jogurtu FitLine Feel Good.
2. Mieszać do całkowitego rozpuszczenia proszku.
3. Dodać resztę mleka do kreski (około 1 litra), dokładnie wymieszać.
4. Nałóż wieko pojemnika wysysając jak najwięcej powietrza.
5. Wlać wrzątek do zewnętrznego pojemnika wypełniając do kreski naczynia.
6. Włożyć wewnętrzny pojemnik do środka.
7. Nałożyć zewnętrzną pokrywę i zostawić na ok. 10 godzin w temperaturze pokojowej. Krótszy czas powoduje łagodniejszą kwasowość produktu, dłuższy wzmacnia jego kwasowość.
8. Gotowy do spożycia produkt można przechowywać 5 dni w lodówce.
Najlepiej stosować w kombinacji z FitLine Basics.
Sugestia stosowania: 200 ml gotowego produktu dziennie.
Aby dosmakować jogurt, możesz dodać soki owocowe (do napoju jogurtowego), FitLine ProShapes, Zellschutz, owoce, warzywa, dżem itp. Do smaku i smaku twojego serca. Wypróbuj i ciesz się smakiem natury ze swoją rodziną ...
Podawaj jogurt z płatkami śniadaniowymi, jako dressing sałatkowy czy dip, składnik lekkich deserów albo zamiennik kwaśnej śmietany.
-Gratuluję
Można go spożywać na kilka sposobów:
- jako jogurt- jest pyszny -gwarantuję !!!!!
- jako dodatek do sałatek
- jako deser z owocami
Jednak nie wolno go mrozić, dodawać do gorących zup, bo bakterie zginą
Smacznego