FitLine Isoflavon-wzmocnienie dla kobiet
Nowość
Towar polecany
FitLine Isoflavon
- bogaty w witaminę D3 - przyczynia się do utrzymania zdrowia kości i zębów
- witamina D3 wspomaga funkcje systemu immunologicznego
- witamina D3 pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu wapnia
- MicroSolve Isoflavone z pędów sojowych
- FitLine Isoflavon to obecnie pierwszy i jedyny produkt zawierający micelarne izoflawony.
- Rozpuszczalne w tłuszczach izoflawony są zmicelizowane w celu szybszego i bardziej wydajnego wchłaniania (opatentowana technologia)
- FitLine Isoflavon zawiera cenne izoflawony w naturalnych proporcjach oraz w naturalnych połączeniach z innymi prozdrowotnymi składnikami nasion soi.
Stosowanie:
Przed użyciem dobrze wstrząsnąć butelką, Rozpuścić 2/3 łyżeczki (3,3ml) płynu w zimnym napoju - 1x dziennie
Zawartość opakowania: 100ml, (30 porcji)
Okres menopauzy to dla wielu kobiet bardzo trudny czas, przypadający zwykle pomiędzy 45 a 55 rokiem życia. Narastający niedobór hormonów jajnikowych i rozregulowanie systemu hormonalnego może powodować szereg dolegliwości, które zakłócają radość życia kobiet w tym okresie.
Najczęściej obserwowane niedogodności to:
- • zmiany naczynioruchowe,
- • zaburzenia emocjonalne,
- • zmiany w kośćcu,
- • zaburzenia metabolizmu lipidów i węglowodanów.
- • uderzenia gorąca i nadmierna potliwość o różnorodnym nasileniu.
Jednak ten czas wcale nie musi być trudny i „nieznośny”.
Prawidłowa dieta, regularne ćwiczenia fizyczne oraz redukcja stresu to podstawowe zmiany jakie muszą w tym okresie zaadoptować kobiety w celu przywrócenia równowagi hormonalnej.
Wiele naturalnych sposobów leczenia może skutecznie pomóc w zwalczaniu symptomów menopauzy i najczęściej terapia hormonalna nie jest potrzebna. Należą do nich m.in. niektóre preparaty ziołowe, oraz ćwiczenia relaksacyjne, które w znacznym stopniu pomagają zredukować zaburzoną równowagę hormonalną.
Symptomy menopauzalne bardzo rzadko występują w tych rejonach świata, gdzie stosowana jest dieta oparta na produktach roślinnych. Dzięki diecie wegetariańskiej kobiety nie otrzymują nadmiernej ilości estrogenów pochodzących z mięsa. Natomiast spożywanie dużych ilości produktów roślinnych zawierających tzw. fitoestrogeny posiada działanie ochronne.
Fitoestrogeny są to naturalne hormony roślinne, które mają zdolność przyłączania się do estrogennych receptorów w organizmie człowieka. Blokując receptory estrogenne przyczyniają się do zbalansowania nadmiernej ilości hormonów estrogennych występujących w organizmie kobiety w okresie menopauzalnym. Do pokarmów bogatych w fitoestrogeny zaliczamy: soję, siemię lniane, orzechy, pełne ziarna zbóż, jabłka, seler, pietruszkę, marchew, czosnek, fasolę i wiele innych warzyw i owoców.
Pierwsza na liście – Soja jest powszechnie zalecana przy leczeniu typowych dla okresu menopauzalnego uderzeń gorąca a także w zapobieganiu nowotworom piersi. Ziarna soi zawierają fitoestrogeny zwane isoflawonami. Jedna szklanka ziaren soi zawiera około 300 mg isoflawonów. Wykazano, że kobiety spożywające już połowę tej porcji dziennie odczuwają znaczną poprawę symptomów menopauzalnych. Zaleca się więc codzienne spożywanie soi w postaci mleka sojowego, tofu, ziaren. Ważne, żeby Soja była wolna od GMO!!
Wychodząc naprzeciw ogromnemu zapotrzebowaniu firma PM-International wprowadziła najnowszej generacji produkt o nazwie “Isoflawon” opierający się głównie na czystej, nie modyfikowanej genetycznie soi.
Najważniejsze cechy Isoflavonu:
- • Wyprodukowano nanotechnologii NanoSolve, co pozwala na rozpuszczenie w wodzie substancji rozpuszczalnych w tłuszczach i zwiększenie biousvaivaemost 5-10 razy w stosunku do tradycyjnych form.
- • Zawiera jedynie składniki naturalne, to nie zawiera konserwantów, emulgatorów i syntetyczne alkohole monowodorotlenowe lub diwodorotlenowe.
- • Witamina D3 w składzie pomaga utrzymać prawidłowy stan kości i zębów, normalny poziom wapnia we krwi, jak również funkcjonowanie układu immunologicznego, równowagi i dobrego samopoczucia w okresie menopauzy.
- • Produkt zawierający izoflawony z soi całych kiełków utworzony unikalne techniki FitoSolv w postaci ciekłej do poprawy biousvoeniya.
- • Izoflawonów zawiera cenne izoflawony w stosunku ziemnego (genisteina, daidzeyn, glitsiteyn) i naturalnych związków z innymi zdrowymi składnikami soi.
- • Do tej pory jest to pierwszy i jedyny produkt do micellized izoflawonów.
- • Jako składniki produktu i samego produktu jest wytwarzany z najwyższej kontroli jakości, zalecanymi zasadami GMP.
- • Zmniejsza ataki menopauzy (ból, skurcze, dyskomfort) u kobiet.
- • konserwacji kości i zapobiegania osteoporozie.
- • Poprawy zdrowia piersi i zapobiegać rakowi piersi.
- • Zmniejsza to ryzyko wystąpienia choroby prostaty (wzrost nowotworów i innych chorób).
- • Zwiększa popęd seksualny.
- • Zwalcza wolne rodniki i ma działanie odmładzające.
• Obniża poziom cholesterolu LDL i podnosi HDL (nieszkodliwy cholesterolu), który zapobiega serca i naczyń mózgowych i cyrkulacji. Ma to pozytywny wpływ na układ sercowo-naczyniowy.
Korzyści z zażywania suplementu diety – Isoflawon:
- • Osłabia symptomy towarzyszące menopauzia – m.in wpływa na poprawę równowagi i dobre samopoczucie
- • Zapobiega powstawaniu raka sutka i raka prostaty
- • Obniża podwyższony poziom cholesterolu
- • Znacznie osłabia alergie
- • Przeciwdziała udarowi mózgu
- • Chroni przed zapaleniem żył, likwiduje żylaki
- • Działa profilaktycznie przeciwko osteoporozie
Składniki: gliceryna, woda, ekstrakt z soi (bogaty w izoflawony), emulgator (lecytyna sojowa),
witamina D3.